Kıyıların Lordu
Lordofthecoast
İstatistikler
Japonca Adı: 近梅の主
Söylenişi: Kin Ume No Shu
Türkçe Adı: Kıyıların Lordu
İlk Ortaya Çıkışı: Manga Bölüm 1; Anime Bölüm 4 (Ayrıca "We are..." açılış müziğinde)
Grubu:
Statüsü: Fuusha Köyü'nün sularında gezen deniz canavarı
Japon Ses Aktörü:
Kelle Ödülü:
Şeytan Meyvesi
Japonca Adı: {{{mjad}}}
Anlamı: {{{anlam}}}
Türü: {{{mtipi}}}

Kıyıların Lordu Fuusha Köyü'nün sularında yaşayan Deniz Kralı'dır.

Görünüm

Diğer Deniz Kralları'nın aksine boyu epeyce küçüktür ancak daha geniştir. Kırmızı gözleri ve mavi yüzgeçleriyle çok büyük bir kahverengi yılanbalığına benzer. Diğer Deniz Kralları gibi çok kızgın ve saldırgandır.

Geçmiş

İlk olarak manganın birinci bölümünde Higuma Luffy'yi kaçmak için kullandığı sandaldan atacakken görülüyor. Higuma'yı yedikten sonra Luffy'i yemeye çalıştı fakat onun yerine Shanks'ın sol kolunu kopardı. Shanks'ın bakışıyla hakisini kullanması onu korkutup kaçırdı. Yine aynı bölümde Luffy 10 yıl sonra denize açıldıktan sonra tekrar karşısına çıktı ve Luffy yumruğuyla işini bitirdi.

Anime ve Manga Farklılıkları

Gomu gomu pistol

Luffy We are! açılışında Kyıların Lordu'na yumruk atarken

Luffy anime bölümlerinde denize açıldıktan sonra Kıyıların Lordu'na yumruk attığı görülmemiştir. Sadece "We are!" açılışında yumruk attığı görülmektedir. Luffy'nin geçmişiyle ilgili bazı detaylar da geriye dönüşlerde gösterilmiştir.

Notlar

  • Kıyıların Lordu seride ortaya çıkan ilk Deniz Canavarı ve Deniz Kralı'dır.
  • Romance Down V.1'de Shanks'ın kolunu Kıyıların Lordu yerine bir köpekbalığı ısırmıştır.

Bağlantılı Sayfalar